Vepřový steak s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová plec
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 472.2 mg
  • Vláknina 2085 mg
  • Vitamín A 2085 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu lžíci mouky smícháme se smetanou.

  • 2

    Vepřovou plec nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka je osmažíme na oleji spolu se žampiony nakrájenými na plátky.

  • 3

    Zalijeme smetanou a dusíme 30 minut. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme.

Komentáře k receptu