Utopenci s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 ml Ocet vinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 8 ks Špekáčky
  • 4 ks Chilli papričky nakládané
  • 4 ks Feferony
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 6 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 270.3 mg
  • Vláknina 4264.4 mg
  • Vitamín A 4264.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky.

  • 2

    Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule.

  • 3

    Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření.

  • 4

    Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev.

  • 5

    Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě.

Komentáře k receptu