Utopenci s hořčicí
Suroviny
- 100 ml Ocet vinný
- 500 ml Voda pitná
- 8 ks Špekáčky
- 4 ks Chilli papričky nakládané
- 4 ks Feferony
- 2 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 6 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1133 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 270.3 mg
- Vláknina 4264.4 mg
- Vitamín A 4264.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky.
-
2
Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule.
-
3
Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření.
-
4
Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev.
-
5
Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě.