Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Vepřová kýta
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 500 ml Bujón houbový
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 801.3 mg
  • Vláknina 1096.8 mg
  • Vitamín A 1096.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut.

  • 3

    Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu