Přírodní vepřové plátky s čerstvými hřiby
Suroviny
- 650 g Vepřová kýta
- 200 g Hříbky čerstvé
- 500 ml Bujón houbový
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 57 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 108.9 mg
- Draslík 801.3 mg
- Vláknina 1096.8 mg
- Vitamín A 1096.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na silnější plátky. Omyté a osušené plátky z vepřové kýty zlehka naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je orestujeme v hlubší pánvi z obou stran po 2 minutách na rozpáleném oleji.
-
2
Přidáme hříbky, kmín, promícháme a zalijeme houbovým bujónem. Pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 35-40 minut.
-
3
Před dokončením ve skleničce rozmícháme 1/2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) v 1dl vody. Za stálého míchání přilijeme potřebné množství Maizeny do omáčky, vaříme 1 minutu a pánev s masem odstavíme z plotny. Podle chuti dosolíme a hned servírujeme.