Pečený kapr na anglické slanině a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lečo sterilované
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 9 plátek Anglická slanina
  • 2 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 331.5 mg
  • Draslík 1982.6 mg
  • Vláknina 680.5 mg
  • Vitamín A 680.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěného a vykuchaného kapra bez hlavy, ocasu a ploutví omyjeme a osušíme. V kůži po celém povrchu nařežeme zářezy dlouhé asi 4-5 cm. Celého kapra osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem (i v zářezech) a kapra obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pekáči na plotně rozehřejeme 6 plátků anglické slaniny, jakmile se začne smažit, položíme na slaninu kapra a dáme pekáč do trouby. Na povrch kapra položíme 3 plátky anglické slaniny. Kapra pečeme 10 minut, pak ho opatrně obrátíme, okolo kapra rozložíme a vsuneme pod něj lečo z paprik, cibule a rajčat, poté pečeme dalších 10 minut.

  • 3

    Pekáč s kaprem vytáhneme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout, lapra naporcujeme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu