Pečený kapr na anglické slanině a zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 30 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 331.5 mg
- Draslík 1982.6 mg
- Vláknina 680.5 mg
- Vitamín A 680.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěného a vykuchaného kapra bez hlavy, ocasu a ploutví omyjeme a osušíme. V kůži po celém povrchu nařežeme zářezy dlouhé asi 4-5 cm. Celého kapra osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem (i v zářezech) a kapra obalíme v hladké mouce.
-
2
V pekáči na plotně rozehřejeme 6 plátků anglické slaniny, jakmile se začne smažit, položíme na slaninu kapra a dáme pekáč do trouby. Na povrch kapra položíme 3 plátky anglické slaniny. Kapra pečeme 10 minut, pak ho opatrně obrátíme, okolo kapra rozložíme a vsuneme pod něj lečo z paprik, cibule a rajčat, poté pečeme dalších 10 minut.
-
3
Pekáč s kaprem vytáhneme z trouby a necháme 2-3 minuty vychladnout, lapra naporcujeme a hned servírujeme.