Extra rychle připravené smažené žampiony v trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1784 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 525.5 mg
  • Vláknina 4900 mg
  • Vitamín A 4900 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a osolíme.

  • 2

    Do mikrotenového sáčku nasypeme mouku a přidáme všechny žampiony. Protřepeme, aby se všechny žampiony obalily.

  • 3

    Poté je vyjmeme a obalíme je v rozšlehaném vejci.

  • 4

    Do druhého mikrotenového sáčku dáme strouhanku a opět nasypeme žampiony a protřepeme. Žampiony se tak rovnoměrně obalí.

  • 5

    Smažíme ve fritovacím hrnci. Poté dáme do mísy s papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

Komentáře k receptu