Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 595.7 mg
- Vláknina 6282 mg
- Vitamín A 6282 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Jehněčí kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mladé jarní cibulky a stroužek česneku. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme, vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je, rozkrojíme a odstraníme lžičkou semínka. Dužinu nakrájíme na proužky. Omyjeme snítku petrželové natě a rozmarýnu.
-
2
Dno zapékací misky vytřeme máslem. Do misky střídavě dáme všechnu zeleninu s pokrajeným masem, proložíme bylinkami a přilijeme kuřecí vývar bez soli. Misku uzavřeme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut při 180°C (vývar by měl v misce probublávat), pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme minimálně 45 minut.
-
3
Když je maso měkké, starším dětem zeleninu rozmačkáme vidličkou a maso pokrájíme nadrobno. Mladším dětem vše rozmixujeme na pyré.