Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 270 g Brambory
  • 75 g Rajčata
  • 100 g Jehněčí kotlety
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 595.7 mg
  • Vláknina 6282 mg
  • Vitamín A 6282 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Jehněčí kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mladé jarní cibulky a stroužek česneku. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme, vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je, rozkrojíme a odstraníme lžičkou semínka. Dužinu nakrájíme na proužky. Omyjeme snítku petrželové natě a rozmarýnu.

  • 2

    Dno zapékací misky vytřeme máslem. Do misky střídavě dáme všechnu zeleninu s pokrajeným masem, proložíme bylinkami a přilijeme kuřecí vývar bez soli. Misku uzavřeme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut při 180°C (vývar by měl v misce probublávat), pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme minimálně 45 minut.

  • 3

    Když je maso měkké, starším dětem zeleninu rozmačkáme vidličkou a maso pokrájíme nadrobno. Mladším dětem vše rozmixujeme na pyré.

Komentáře k receptu