Výpečky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 568.5 mg
  • Vláknina 1515.3 mg
  • Vitamín A 1515.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozložíme je do pekáče, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, kmínem, mletou paprikou a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 3

    Podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě předehřáté na 180C dvě až tři hodiny. Během pečení maso obracíme a podléváme trochou vody. Maso musí být upečené dozlatova, ne však vysušené.

  • 4

    Hotové maso vyjmeme, omastek slijeme. Podáváme teplé např. s pečivem.

Komentáře k receptu