Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 200 g Slanina anglická
- 7 g Pepř černý mletý
- 300 g Kaštany jedlé
- 400 g Rýže dlouhozrnná
- 150 ml Smetana
- 150 ml Masový vývar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 40 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 806.2 mg
- Vláknina 1843.3 mg
- Vitamín A 1843.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
2
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
-
3
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut.
-
4
Mezitím si uvaříme take rýži.
-
5
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat.