Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 200 g Slanina anglická
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 300 g Kaštany jedlé
  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 150 ml Smetana
  • 150 ml Masový vývar
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 806.2 mg
  • Vláknina 1843.3 mg
  • Vitamín A 1843.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  • 2

    Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.

  • 3

    Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut.

  • 4

    Mezitím si uvaříme take rýži.

  • 5

    Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu