Tvarohový krém s meruňkovým a ostružinovým pyré

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 100 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 5 ks Meruňka
  • 2 hrst Ostružiny
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.6 mg
  • Vláknina 66 mg
  • Vitamín A 66 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme si tvarohy s kefírem. Přidáme med.

  • 2

    Vedle v misce rozmixujeme vypeckované, omyté meruňky, zakápneme citrónem, můžeme a nemusíme dosladit medem.

  • 3

    V další nádobě rozmixujeme a propasírujeme ostružiny. Podle chuti můžeme dosladit medem.

  • 4

    Tvaroh nalijeme do mističek a zakápneme meruňkovým a ostružinovým pyré.

  • 5

    Dáme ztuhnout do lednice.

Komentáře k receptu