Srdíčka plněná krémem a marcipánem
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 130 g Máslo čerstvé
- 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko plnotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 18 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 116.2 mg
- Draslík 32.8 mg
- Vláknina 1113.6 mg
- Vitamín A 1113.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 170.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 170°C.
-
2
Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou.
-
3
Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.
-
4
Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka.
-
5
Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček.
-
6
Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem.
-
7
Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání.
-
8
Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr.