Medová bábovka
Suroviny
- 120 g Med včelí
- 125 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr moučkový
- 450 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 19 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 190 mg
- Vláknina 1203 mg
- Vitamín A 1203 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 175.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
-
3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
-
4
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.