Veganský bramborový guláš
Suroviny
- 1500 g Brambory
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Paprika červená
- 4 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 14 g
- Sodík 6098 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 2355.9 mg
- Vláknina 42211.4 mg
- Vitamín A 42211.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
-
2
Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
-
3
Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.