Kiwi řezy
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 400 g Zakysaná smetana
- 100 g Cukr krupice
- 100 ml Olej rostlinný
- 100 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Želatina v prášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 24 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 233.2 mg
- Vláknina 2077.3 mg
- Vitamín A 2077.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti krém osladíme.
-
4
Připravený krém rozetřeme na upečené, vychladlé těsto a poklademe oloupanými, na kolečka nakrájenými kiwi.
-
5
Želatinu připravíme podle návodu na obalu a po částečném zchladnutí ji nalijeme na povrch moučníku.
-
6
Po ztuhnutí želatiny krájíme na řezy.