Chlebové tousty se sýrem a kopřivami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kopřiva
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 3 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 8 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 274.5 mg
  • Vláknina 11995.8 mg
  • Vitamín A 11995.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na proužky. V pánvi na rozehřátém oleji listy za stálého obracení velmi krátce orestujeme, přibližně 1-2 minuty. Poté je vyjmeme z omastku, dáme je do mísy, přimícháme k nim zakysanou smetanu, rozetřený česnek, hořčici a 4 lžíce nastrouhaného sýru. Směs osolíme a opepříme podle chuti.

  • 2

    Připravenou směs namažeme na krajíce chleba, položíme je na menší plech, který jsme vytřeli olivovým olejem, chleba ještě posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a dáme ho do trouby zapéct. Pečeme přibližně 8 - 10 minut tak, aby se sýr začal roztékat.

  • 3

    Chlebové tousty podáváme hned horké.

Komentáře k receptu