Domácí vanilkový extrakt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a dužinu roztáhneme. Jak budeme lusky rozřezávat, dáme pozor, aby konce lusků zůstaly spojené. (Můžeme i vyškrabat semínka.)
-
2
Lusky vložíme do menší čistě vymyté lahvičky s uzávěrem. Zalijeme je vodkou, lusky musí být zcela ponořené ve vodce. Pokud by byly dlouhé, můžeme je přepůlit. Lahvičku uzavřeme a uložíme na tmavé a chladné místo. Během jednoho týdne je potřeba směs denně protřepat, pak během měsíce 2x týdně.