Perníková buchta
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
- 300 g Cukr krupice
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1.5 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 špetka Citronová kůra
- 9 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 16 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 56.6 mg
- Draslík 66.4 mg
- Vláknina 3441.6 mg
- Vitamín A 3441.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.
-
2
Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.