Mrkvová buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 200 g Cukr třtinový
  • 280 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Rozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 59.9 mg
  • Vláknina 3733.3 mg
  • Vitamín A 3733.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nastrouháme.

  • 2

    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vejce, mléko, olej, třtinový cukr, rozinky a nastrouhanou mrkev. Vše promícháme.

  • 3

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 25 minut.

Komentáře k receptu