Štrúdl z listového těsta

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rozinky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 5869.6 mg
  • Vitamín A 5869.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na tenký plát.

  • 2

    Pláty těsta posypeme strouhankou a poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami a nasekanými ořechy. Pocukrujeme a posypeme skořicí.

  • 3

    Těsto zavineme a každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu