Domácí nudle do polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 2 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 2160 mg
- Vitamín A 2160 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále zpracujeme hrubou mouku s vejcem, špetkou soli a lžící vody. Těsto běhen zpracovávání podle potřeby podsypáváme hrubou moukou.
-
2
Vzniklé tuhé těsto rozválíme na velmi tenkou placku, kterou necháme chvíli zaschnout.
-
3
Potom placku nakrájíme na pruhy asi 3cm široké. Pruhy naskládáme na sebe a krájíme z nich tenké nudličky.
-
4
Nudličky rozložíme na vál a necháme úplně zaschnout. V uzavřené krabičce uchováme až do použití.