Buchta se zakysanou smetanou

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 180 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořicový cukr
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - kakaový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 61.7 mg
  • Vláknina 2508.3 mg
  • Vitamín A 2508.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.

  • 4

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu