Buchta se zakysanou smetanou
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 400 g Mouka polohrubá
- 250 g Zakysaná smetana
- 180 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořicový cukr
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - kakaový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 21 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 61.7 mg
- Vláknina 2508.3 mg
- Vitamín A 2508.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
-
2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
3
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
-
4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
5
Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.