Domácí housky II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1109 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 23.3 mg
  • Vláknina 3780 mg
  • Vitamín A 3780 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky. Vše smícháme a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do vzešlého kvásku přidáme zbylé mléko a ostatní suroviny na těsto. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto na vále znovu propracujeme a rozdělíme na kousky o velikosti meruňky. Vytvarujeme kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky můžeme na povrchu nakrojit. Necháme kynout 20 minut.

  • 4

    Nakonec kuličky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu