Bylinková pomazánka z pečeným lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 23 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 172.6 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut.
-
2
Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno.
-
3
Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky.
-
4
Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme.