Candát zámecký dušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 209.1 mg
- Draslík 75.7 mg
- Vláknina 553 mg
- Vitamín A 553 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 335.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo.
-
2
Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl bílého šumivého vína a přikryjeme pergamenovým papírem, který potřeme máslem.
-
3
Dusíme a po chvilce přidáme několik kuliček hroznového vína. Necháme ještě chvilku podusit, pak papír odstraníme, slijeme vypečenou šťávu a tu použijeme k přípravě omáčky na přelití již hotového pokrmu.
-
4
Do slité šťávy přidáme šumivé víno, žloutky a stále šleháme metlou ve vodní lázni nebo nad párou až nám vznikne hustá omáčka. Omáčka se nesmí vařit. Ochutíme ji citronovou šťávou, osolíme, můžeme přidat i trochu cukru, dle chuti.