Kuřecí hrnec s jarní mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mrkev
  • 500 g Brambory
  • 150 g Hrášek
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Vegetol
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 559 mg
  • Vláknina 6997 mg
  • Vitamín A 6997 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní mrkev, brambory a cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme: mrkev a cibulku na kolečka, brambory na čtvrtky. Omytou a okapanou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jarní hrášek vyloupeme a odložíme do misky k bylinkám. Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Dáme na něj mrkev, cibulku a pokrájenou snítku lístků libečku. Promícháme a krátce asi 1 minutu vše restujeme. Přisypeme mouku, za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty dozlatova. Musíme dávat pozor, aby se zelenina s moukou nepřipálila. Pak za stálého míchání přilijeme studenou vodu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, bílý pepř a pomalu vaříme pod poklicí asi 10-15 minut. Když je zelenina poloměkká, vložíme kuřecí nudličky a vaříme přibližně 5 minut. Za tu dobu by mělo být maso měkké a zelenina by se měla dovařit. Nakonec do polévky dáme bylinky s hráškem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny. Po několika minutách můžeme velmi hustou polévku podávat.

Komentáře k receptu