Dukátové buchtičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 25 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 8249.2 mg
- Vitamín A 8249.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
-
2
Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
-
3
Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.