Pečená kachní stehna s brambory a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Kachní stehna
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 400 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 1079.4 mg
  • Vláknina 22967.8 mg
  • Vitamín A 22967.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220°C. Před pečením omytá a osušená kachní stehna dáme do pekáče, posypeme je z každé strany solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Kachní stehna budeme péct při teplotě 180-190°C. Přibližně po 20 minutách stehna podlijeme vařící vodou, pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a pečeme dále asi 1 hodinu. V průběhu pečení stehna otáčíme a odebereme trochu vypečeného sádla, které si odložíme do hrnečku. po hodině stehna dopečeme bez zakrytí a pečeme ještě 20 minut do zlatohněda.

  • 2

    Mezitím promyjeme rukolu, necháme ji okapat a pokrájíme ji na větší kousky. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme přibližně 30 minut před dopečením kachních stehen pod pokličkou doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim lžíci másla, 2 lžíce vypečeného sádla z kachních stehen a rozšťoucháme je. Nakonec do nich přimícháme rukolu a dochutíme bílým pepřem. Brambory udržujeme pod pokličkou horké.

  • 3

    Upečená kachní stehna položíme na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem, zakryjeme je poklicí nebo alobalem a opečeme je z každé strany 1-3 minuty dokřupava.

  • 4

    Na talíře rozdělíme šťouchané brambory, kachní stehna a podáváme.

Komentáře k receptu