Snadný štrůdl

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Hera
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1000 g Jablka
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 hrst Rozinky
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.2 mg
  • Vláknina 5940 mg
  • Vitamín A 5940 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme na vál, přidáme nakrájenou Heru a vmícháme jogurt. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na tři díly a každý rozválíme na plát. Poklademe nastrouhanými jablky, která pocukrujeme, poprášíme skořicí a posypeme rozinkami. Těsto zavineme.

  • 4

    Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu