Kladenský vepřový bok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1176 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 114 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.1 mg
- Draslík 437.8 mg
- Vláknina 1217.5 mg
- Vitamín A 1217.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.
-
2
Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.
-
3
Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.
-
4
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.