Cuketová buchta
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
- 250 g Cukr krupice
- 150 g Jogurt bílý
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Rozinky
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 balení Cukr vanilka
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 58 mg
- Vláknina 2812.5 mg
- Vitamín A 2812.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
2
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.
-
3
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
-
4
Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.