Karbanátky plněné sýrem

Hodnocení 5x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Koření Mleté maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 137.8 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso v míse smícháme s jemně nasekanou cibulí, vejci, strouhankou, solí a kořením. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z připravené směsi tvarujeme navlhčenýma rukama tenčí placičky. Vždy na jednu placičku položíme plátek sýru a přiklopíme druhou placičkou. Celý karbanátek potom obalíme plátkem anglické slaniny.

  • 3

    Karbanátky urovnáme do remosky vymazané olejem a pečeme nejdříve zakryté alobalem, dopékáme bez alobalu.

Komentáře k receptu