Vepřové roládky s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 60 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 333 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
-
2
V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.
-
3
Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.
-
4
Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.