Řízky z krkovičky naruby
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 50 g Vepřové sádlo škvařené
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 43 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 326.3 mg
- Draslík 258.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky nakrájené z krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potom obalíme ve strouhance, kterou do řízků vmáčkneme. Nakonec maso obalíme v rozšlehaných vejcích.
-
2
Připravené řízky zprudka osmahneme na pánvi na sádle, vyjmeme a urovnáme do tukem vymazané remosky. Zalijeme vývarem rozmíchaným s kečupem a hořčicí.
-
3
Pečeme asi 40 minut, podle potřeby můžeme zakápnout trochou vody.