Řízky z krkovičky naruby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 50 g Vepřové sádlo škvařené
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 326.3 mg
  • Draslík 258.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky nakrájené z krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potom obalíme ve strouhance, kterou do řízků vmáčkneme. Nakonec maso obalíme v rozšlehaných vejcích.

  • 2

    Připravené řízky zprudka osmahneme na pánvi na sádle, vyjmeme a urovnáme do tukem vymazané remosky. Zalijeme vývarem rozmíchaným s kečupem a hořčicí.

  • 3

    Pečeme asi 40 minut, podle potřeby můžeme zakápnout trochou vody.

Komentáře k receptu