Nudlový nákyp se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 7 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 24 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát vložíme do hrnce, na mírném ohni opatrně rozmrazíme za stálého míchání, krátce podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem a solí.
-
2
Do remosky vymazané sádlem a vysypané strouhankou rozložíme vrstvu vařených těstovin (nejlépe širokých nudlí.) Na těstoviny naneseme podušený špenát, dáme znovu vrstvu těstovin a postup opakujeme so spotřebování surovin. Vrchní vrstvu má tvořit špenát.
-
3
Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapékáme asi 20 minut.