Krkovička zapečená s klobásou
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 200 g Klobása debrecínská
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 146.7 mg
- Vláknina 2917.5 mg
- Vitamín A 2917.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky krkovičky urovnáme do remosky vymazané sádlem. Maso osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, kmínem a nakonec potřeme hořčicí.
-
2
Maso poklademe kolečky klobásy, na ně rozložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Vše zasypeme oloupanou, na proužky nakrájenou cibulí. Cibuli mírně osolíme a okmínujeme.
-
3
Pokrm pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme pivem.