Hrníčkové knedlíky II

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 255.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 9738 mg
  • Vitamín A 9738 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.

  • 2

    Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).

  • 3

    Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.

Komentáře k receptu