Rajská omáčka z rajčatové šťávy
Suroviny
- 2 kostka Zeleninový bujón
- 25 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 1000 ml Rajčatová šťáva
- 6 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 5 ks Nové koření
- 4 ks Bobkový list
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 6 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 633.2 mg
- Vláknina 2850 mg
- Vitamín A 2850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Potom přidáme cukr, nové koření, bobkový list a skořici. Necháme asi 2 minuty karamelizovat, přidáme zeleninové bujóny a přilijeme rajčatovou šťávu. Přivedeme k varu.
-
2
Mouku rozmícháme s vodou a vmícháme do omáčky. Povaříme ještě 5 minut a nakonec omáčku přecedíme.
-
3
Podáváme s vařenými těstovinami.