Rajská omáčka z rajčatové šťávy

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kostka Zeleninový bujón
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1000 ml Rajčatová šťáva
  • 6 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Nové koření
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 633.2 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Potom přidáme cukr, nové koření, bobkový list a skořici. Necháme asi 2 minuty karamelizovat, přidáme zeleninové bujóny a přilijeme rajčatovou šťávu. Přivedeme k varu.

  • 2

    Mouku rozmícháme s vodou a vmícháme do omáčky. Povaříme ještě 5 minut a nakonec omáčku přecedíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu