Jahodový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 47 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 0.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou.
-
2
Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod.
-
3
Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit.
-
4
Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami.