Domácí bramborové chipsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3mm. Plátky ihned vhazujeme do mísy se studenou vodou, aby neoxidovaly. Z plátků potom vyplachujeme škrob pod tekoucí vodou tak dlouho, až bude voda čirá.
-
2
Propláchnuté bramborové plátky usušíme na čisté utěrce, zakápneme olivovým olejem a osolíme.
-
3
Chipsy pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.