Domácí bramborové chipsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3mm. Plátky ihned vhazujeme do mísy se studenou vodou, aby neoxidovaly. Z plátků potom vyplachujeme škrob pod tekoucí vodou tak dlouho, až bude voda čirá.

  • 2

    Propláchnuté bramborové plátky usušíme na čisté utěrce, zakápneme olivovým olejem a osolíme.

  • 3

    Chipsy pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu