Pizza po česku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Droždí
  • 100 g Vysočina
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Niva
  • 50 g EIDAM
  • 200 g Rajčata
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks žloutek
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 4288 mg
  • Vitamín A 4288 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 2

    V mléce s cukrem necháme zmladit droždí. Mouku v míse promícháme se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme vláčné těsto.

  • 3

    Pod utěrkou je necháme vykynout, pak je na pomoučněném vále rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a vytáhneme tak, aby pokrylo celé dno plechu.

  • 4

    Potřeme olejem, do kterého jsme předem přidali utřený česnek a poklademe na plátky nakrájeným salámem a sýry.

  • 5

    Ozdobíme drobně nakrájenými rajčaty, posypeme majoránkou a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu