Pizza po česku
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 20 g Droždí
- 100 g Vysočina
- 100 g Šunka dušená
- 50 g Niva
- 50 g EIDAM
- 200 g Rajčata
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 ks žloutek
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Cukr krystal
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 32 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 35.7 mg
- Draslík 158 mg
- Vláknina 4288 mg
- Vitamín A 4288 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
2
V mléce s cukrem necháme zmladit droždí. Mouku v míse promícháme se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme vláčné těsto.
-
3
Pod utěrkou je necháme vykynout, pak je na pomoučněném vále rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a vytáhneme tak, aby pokrylo celé dno plechu.
-
4
Potřeme olejem, do kterého jsme předem přidali utřený česnek a poklademe na plátky nakrájeným salámem a sýry.
-
5
Ozdobíme drobně nakrájenými rajčaty, posypeme majoránkou a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.