Kokosová bábovka s ledovými kaštany
Suroviny
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 150 ml Olej slunečnicový
- 200 ml Mléko plnotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 balení Kaštany ledové
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 27 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 63.3 mg
- Vláknina 7016.8 mg
- Vitamín A 7016.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychlazenou čokoládu Ledové kaštany nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Smícháme kokos, mouku a prosátý kypřící prášek.
-
3
Celá vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme olej. Střídavě přidáme mléko a sypkou směs. Nakonec lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu.
-
4
Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.
-
5
Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou pocukrujeme.