Zeleninová pánev s krůtím masem
Suroviny
- 1 kostka Bujón slepičí
- 100 g Pórek
- 40 g Mrkev kořen
- 50 g Kapie
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Krůtí prsa
- 50 g Hrášek mražený
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 3 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř 4 barev
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 506.2 mg
- Vláknina 6972.9 mg
- Vitamín A 6972.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek a červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky a stroužky česneku nastrouháme na jemno. Červenou kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme na plátky.
-
2
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. Rajčatový protlak rozmícháme ve vodě.
-
3
Maso společně s cibulí v pánvi na oleji orestujeme. Přidáme mrkev a kapii a ještě krátce restujeme.
-
4
Zalijeme rozmíchaným protlakem, přidáme žampióny, drcený pepř 4 barev, bujón a drcené sušené chilli papričky (z mlýnku). Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut.
-
5
Poté přidáme pórek, hrášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný česnek, necháme přejít varem a odstavíme.