Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 568 mg
- Vláknina 11540 mg
- Vitamín A 11540 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, šunku na silnější nudličky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, máslo, přisypeme tykev a podusíme 10 minut. Přidáme fazolky, rajčata, šunku, osolíme, opepříme, přilijeme 4 lžíce vývaru z fazolek a dusíme doměkka.