Rybí směs zapečená s bramborovou kaší
Suroviny
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 25 g Máslo čerstvé
- 20 g Pesto
- 600 g Filé rybí
- 250 g Pórek
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Zakysaná smetana
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata
- 5 g Olej olivový extra panenský
- 100 ml Mléko polotučné
- 120 ml Vývar rybí
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 1203.8 mg
- Vláknina 18442 mg
- Vitamín A 18442 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé pokrájíme na větší čtverečky, vařené brambory oloupeme, pórek rozkrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky.
-
2
Brambory vsypeme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filé a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku vsypeme pórek a orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a povaříme 5 minut. Vyndáme bobkový list, pánev odstavíme z ohně, přimícháme zakysanou smetanu, pesto, rybí kousky, podle chuti osolíme, opepříme, přendáme do pekáčku a uhladíme. Zakryjeme bramborovou kaší, navrch poklademe plátky rajčat, vložíme do vyhřáté trouby a zhruba 15 minut zapékáme.