Rybí směs zapečená s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pesto
  • 600 g Filé rybí
  • 250 g Pórek
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Zakysaná smetana
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Vývar rybí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 1203.8 mg
  • Vláknina 18442 mg
  • Vitamín A 18442 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé pokrájíme na větší čtverečky, vařené brambory oloupeme, pórek rozkrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky.

  • 2

    Brambory vsypeme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filé a osmažíme z obou stran. Rybu vyjmeme, do výpeku vsypeme pórek a orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, přidáme bobkový list a povaříme 5 minut. Vyndáme bobkový list, pánev odstavíme z ohně, přimícháme zakysanou smetanu, pesto, rybí kousky, podle chuti osolíme, opepříme, přendáme do pekáčku a uhladíme. Zakryjeme bramborovou kaší, navrch poklademe plátky rajčat, vložíme do vyhřáté trouby a zhruba 15 minut zapékáme.

Komentáře k receptu