Fazolová polévka s klobásou a uzeným
Suroviny
- 250 g Fazole
- 150 g Klobása - Čabajka
- 100 g Moravské uzené
- 300 g Brambory
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 20 g Petržel - nať
- 40 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Vegeta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.5 mg
- Vláknina 8447.8 mg
- Vitamín A 8447.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.
-
2
Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.