Mleté maso s paprikami a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Cibule
  • 120 g Paprika červená
  • 120 g Paprika zelená
  • 25 g Chilli paprička
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 3 g Tymián sušený
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1308.2 mg
  • Vláknina 15280 mg
  • Vitamín A 15280 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, chilli papričku, osmahneme, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí maso šťávu, vydusíme na tuk. Přilijeme trochu rajčatové šťávy, posypeme tymiánem a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem.

  • 4

    Do pekáčku rozprostřeme masovou směs s paprikami, povrch zakryjeme bramborovou směsí, vložíme pod gril a grilujeme zhruba 5 minut. Pokrm by měl být na povrchu lehce nazlátlý.

Komentáře k receptu