Mleté maso s paprikami a bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 20 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 250 g Cibule
- 120 g Paprika červená
- 120 g Paprika zelená
- 25 g Chilli paprička
- 30 g Olej slunečnicový
- 500 g Hovězí maso mleté
- 3 g Tymián sušený
- 80 ml Mléko polotučné
- 50 ml Rajčatová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 1308.2 mg
- Vláknina 15280 mg
- Vitamín A 15280 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, chilli papričku, osmahneme, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí maso šťávu, vydusíme na tuk. Přilijeme trochu rajčatové šťávy, posypeme tymiánem a ještě krátce podusíme.
-
3
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a rozmačkáme šťouchadlem.
-
4
Do pekáčku rozprostřeme masovou směs s paprikami, povrch zakryjeme bramborovou směsí, vložíme pod gril a grilujeme zhruba 5 minut. Pokrm by měl být na povrchu lehce nazlátlý.