Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 250 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová plec
  • 3.6 g Olej slunečnicový
  • 300 ml Víno jablečné
  • 60 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1393 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 117.2 mg
  • Draslík 908.6 mg
  • Vláknina 11024 mg
  • Vitamín A 11024 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso pokrájíme na kostky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí, smažíme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí, posypeme šalvějí. Poté podlijeme neslazeným vínem a dusíme pod pokličkou asi 90 minut.

  • 2

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Masovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší a vložíme na 5 minut pod gril. Kaše by měla na povrchu lehce zezlátnout.

Komentáře k receptu