Bramborové rösti s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 972.5 mg
- Vláknina 12177.5 mg
- Vitamín A 12177.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, sýr strouháme na jemno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté je scedíme a důkladně vymačkáme. K bramborám přisypeme slaninu, pórek, posekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, povrch uhladíme a zvolna smažíme asi čtvrt hodiny. Obrátíme a smažíme ještě cca 10 minut. Minutu před koncem smažení posypeme sýrem a zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil.
-
3
Nakrájíme na čtverečky, upravíme na talíře a podáváme.