Vepřová játra zapečená s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 g Játra vepřová
  • 60 g Anglická slanina
  • 200 g Cibule
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1957 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 320.2 mg
  • Draslík 1463.1 mg
  • Vláknina 17135 mg
  • Vitamín A 17135 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na čtvrtky, petrželku a lístky tymiánu posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Poté játra vyjmeme, do tuku vsypeme cibuli, žampiony, slaninu a smažíme asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, přisypeme petrželku, tymián, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Játra vyskládáme do pekáčku, zalijeme směsí z pánve, povrch zakryjeme kolečky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut, až budou brambory nazlátlé.

Komentáře k receptu