Bramborová polévka s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1644 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 764.9 mg
- Vláknina 9802.5 mg
- Vitamín A 9802.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.
-
3
Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.