Bramborová polévka s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 g Pórek
  • 120 g Cibule
  • 100 g Anglická slanina
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1644 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 764.9 mg
  • Vláknina 9802.5 mg
  • Vitamín A 9802.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.

  • 3

    Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.

Komentáře k receptu