Hovězí řízky zapečené se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 0.5 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 130.4 mg
  • Vláknina 21 mg
  • Vitamín A 21 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 2

    Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme.

Komentáře k receptu