Hovězí řízky zapečené se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 25 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 130.4 mg
- Vláknina 21 mg
- Vitamín A 21 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
-
2
Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme.